REGION PRIČA O OVOM DETALJU S PROTESTA Građani okružili novinarku RTS-a, imali su samo OVO DA PORUČE! Transparent koji je mnoge ostavio u nevjerici

Aktuelno
REGION PRIČA O OVOM DETALJU S PROTESTA Građani okružili novinarku RTS-a, imali su samo OVO DA PORUČE! Transparent koji je mnoge ostavio u nevjerici
,

U Srbiji su danas, treći dan zaredom, krenula nova okupljanja građana protiv mjera uvedenih uslijed epidemije korona virusa te zbog nezadovoljstva stanjem u državi.

Građani koji su se okupili na platou ispred Narodne skupštine, okružili su novinarku RTS-a.

Pritom su istaknuli transparente: "Nije politika, nije kovid, nego zdrav razum", "Sjedi dole, ua RTS" i “Hoćemo Džeki Čena".

rts-nova-rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi.

 "Mene da uplaše i slome neće nikada, da mi je glava na panju, neće me slomiti", rekao je Vučić i poručio opoziciji da može da ga ubije ili pobijedi na izborima.

2248325-vucic-mali-foot-insta-2-ls

"Upadnu u Skupštinu - i šta onda? U Predsjedništvo - i šta onda, da opljačkaju, u Vladu? Ja sam taj koji bira sljedećeg mandatara. Realno objektivno mogu da urade je da me ubiju i tad mora sve", rekao je Vučić u Parizu za TV Pink.

"Morate predsjedničke izbore, jer nema onog da imenuje mandatara, ne vidim šta drugo mogu da naprave", rekao je Vučić.

On je poručio "svim ljudima normalnim, koji su protiv nasilja i divljanja", da moraju biti uzdržani, ne pokažu nervozu i ne idu na skupove da se ne bi zarazili.

2272265-screenshot-60-ff

Ocijenio je da je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda željeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora s Prištinom.

Vučić je ponovio svoju raniju ocjenu da skupovi u Beogradu nemaju veze s mjerama protiv korona virusa, već se radi o želji da se neki "dočepaju vlasti bez izbora".

Ne propustite