OVIH DANA SVI BRUJE O DOKTORICI KISIĆ, A EVO KO JE NJEN SUPRUG: Sa njim ima kćerku TINU

Region
OVIH DANA SVI BRUJE O DOKTORICI KISIĆ, A EVO KO JE NJEN SUPRUG: Sa njim ima kćerku TINU
.

Ime zamjenice direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ dr Darije Kisić Tepavčević posljednjih dana jedno je od najtraženijih na Guglu u Srbiji. Ona  gotovo svakog dana saopštava nove brojeve kada je riječ o zaraženim i preminulima od KOVID-19

Iako se našla na meti brojnih seksističkih komentara koji kruže društvenim mrežama na račun njenog izgleda, ova doktorka nauka je znanjem iz oblasti epidemiologije i te kako opravdala poverenje građana u ovim teškim vremenima. Pokazala je da lijepa frizura i dotjeranost idu ruku pod ruku sa doktoratom.
Rođena je u Sarajevu 20. avgusta 1975. godine.

741735-darija-kisic-tepavcevic-ls

– Roditelji su me dobili dok su bili na fakultetu. Ne znam koje tajne metode vaspitavanja su primjenjivali, pa smo brat i ja bili dobra djeca. Da znam, primenila bih isto na svoje dijete. Mislim da je suština u tome što nam nisu postavljali pravila, nisu nas muštrali, ni kažnjavali, već su nam davali prividnu slobodu da možemo sve što hoćemo. S tim što smo i mi i oni odlično znali gdje su granice – ispričala je Darija Kisić Tepavčević.

Kao djevojčica se bavila umetničkim klizanjem, učestvovala je na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, 1984. Odrasla je uz mlađeg brata Bojana, koji je u braku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

PJEVAČ IZAZVAO HAOS NA INTERNETU, EVO ŠTA KAŽE O DARIJI KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Uslijedila bujica komentara, JE LI MOGUĆE?

Broj jedan za show - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Kao sedamnaestogodišnjakinju, Dariju je zatekao rat. Sa porodicom je morala da napusti rodni grad i školovanje nastavi u Bileći, odakle je potekao njen otac Bogdan, po zanimanju elektroinženjer. Medicinski gen nasledila je od majke Vesne, koja je radni vijek provela kao pedijatar.

Nakon završetka gimnazije, sa roditeljima se preselila u Beograd, gdje je upisala Medicinski fakultet.

– Poslije ratnih godina došli smo u Beograd, u Srbiju. Ovde smo se skućili kao mnoge druge osobe izbegle iz bivših jugoslovenskih republika. Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao: „Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija. A mi smo Srbi.“ Te njegove reči su se zauvijek urezale u moje sjećanje – ispričala je poznata doktorka.

Diplomirala je u roku, a potom i magistrirala iz oblasti epidemiologije. Doktorirala je nekoliko godina kasnije. U februaru 2002. izabrana je za saradnika u nastavi na Katedri za epidemiologiju Medicinskog fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007, a tri godine kasnije, postala je docent. Od 2017. je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Tokom naučne karijere, objavila je više od 120 naučnih radova kako u domaćim, tako i u međunarodnim naučnim časopisima.

743307-darija-kisic-tepavcevic-ls

– Zahvaljujući spletu okolnosti, kao dobar student dobila sam priliku da odmah poslije diplomiranja i pre obaveznog stažiranja, počnem da radim kao asistent pripravnik. Vrlo brzo sam shvatila da veoma volim rad sa studentima – ispričala je Darija Kisić Tepavčević.

Udata je za Vladimira Tepavčevića, a kako kaže, najponosnija je na svoju šesnaestogodišnju kćerku Tinu.

(Vesti-online.com)

Ne propustite