ŽESTOKA PORUKA ANE BRNABIĆ JUTROS, NAKON TEŠKE NOĆI DONIJELA ODLUKU: Evo šta će sada biti

Region
ŽESTOKA PORUKA ANE BRNABIĆ JUTROS, NAKON TEŠKE NOĆI DONIJELA ODLUKU: Evo šta će sada biti
.

Ocijenila je da je u pitanju najgora vrsta desnice, i odbacila kritike koje stižu iz Evrope o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su ovo do sada najnasilniji protesti, ali da nasilnog prevrata u Srbiji i anarhije neće biti.

Premijerka je poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost.

Ona je ocijenila da su nasilni protesti u Beogradu bez sumnje nanijeli ogromnu štetu i predstojećim razgovorima, ali da će Vučić dati sve od sebe i fokusirati se na Kosovo, bezbjednost Srbije i budućnost cijelog regiona i kompromis.

- Ima mnogo onih kojima to ne odgovara, ali iza toga stoji najveći broj građana i to je snaga Aleksandra Vučić - rekla je Brnabić.Brnabić je poručila da će vlada i država i smjeti i znati da sačuva bezbjednost svih građana ustavni poredak i da izađe sa ovom vrstom agresivnosti na kraj.

Ocijenila je da je u pitanju najgora vrsta desnice, i odbacila kritike koje stižu iz Evrope o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile.

5b69a207-3e1c-4531-b9eb-4c1f0a0a0a67-ana-brnabic-preview

- Mi smo vidjeli mnogo oštriju reakciju policije i brutalnije reagovanje u mnogim evropskim i svjetskim centrima kao što su Pariz, Berlin, London - istakla je Brnabić dodajući da je naša policija pokušala da sačuva mir i stabilnost, i reagovala tek kada je došlo do upada u skupštinu.

Kaže i da su u pitanju različite ekstremističke grupe i da to nikakve veze nema sa koronom, i da je to dugo planirano, od izbora do sada. To je kulminacija, ali to nije lice Srbije, ocijenila je premijerka.

- Jedini cilj protesta je da se oslabi Srbija i naša pozicija pred razgovore Vučića narednih dana - ukazala je ona dodajući da je ova atmosfera napravljene uz podršku različitih medija, političara, ali da ima udjela i stranog faktora.

- Snažna i stabilna Srbija nema mnogo prijatelja, mnogi će učiniti sve da je oslabe i ekonomski i politički - ukazala je Brnabić.

- Izbori su iza nas i građani su rekli šta misle, šta je budućnost Srbije i ko da je vodi - rekla je ona i poručila da pokušaji prekrajanja volje građana neće proći.

Izvor: srbija.danas.com

 

Ne propustite