MVPBiH uputio u proceduru prijedlog za imenovanje Komisije za NATO integracije

Objavljeno:09.07.2020 - 10:25
A A A Times Arial

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je nakon višemjesečnih napora uspjelo prikupiti informacije od svih nadležnih državnih institucija o imenima predloženih članova za uspostavu novog saziva Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine.

U skladu sa procedurama, MVPBiH je kao nosilac posla i institucija na čijem čelu se nalazi predsjedavajući ove komisije, uputio ka nadležnim ministarstvima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zahtjeve za dostavu neophodnih mišljenja, kako bi se potom prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za NATO integracijski proces BiH proslijedio na dnevni red sjednice Vijeća ministara na usvajanje, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

MVPBiH očekuje da će se proces uspostave novog saziva Komisije odvijati po hitnoj proceduri imajući u vidu preuzete obaveze Bosne i Hercegovine iz dokumenta Pregled reformi, te ispunjavanje partnerskih ciljeva koji proizlaze iz definisanih oblika saradnje NATO-a i Bosne i Hercegovine. 

Iz MVP-a BiH napominju da za realizaciju ove odluke nije potrebno izdvojiti dodatna finansijska sredstva, odnosno članovi Komisije ne ostvaruju pravo na naknadu za rad u Komisiji, te se doprinos članova i institucija realizuje u okviru redovnih aktivnosti za koje su osigurana sredstva u budžetima svake pojedinačne institucije.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA