OVO LEDI KRV U ŽILAMA, PROCURILA NAJJEZIVIJA SNIMKA IZ BEOGRADA: Gledajte šta policajci rade ljudima, OVO JE KRVAVI SUKOB

Aktuelno
OVO LEDI KRV U ŽILAMA, PROCURILA NAJJEZIVIJA SNIMKA IZ BEOGRADA: Gledajte šta policajci rade ljudima, OVO JE KRVAVI SUKOB
.

Za sada nema pouzdanih podataka koliko je tačno ozlijeđenih na obje strane te koliko je prosvjednika uhićeno

Policija je, nakon šestosatnih prosvjeda i sukoba s demonstrantima, uspostavila kontrolu u središtu Beograda, dok društvenim mrežama kruže snimke ekstremne policijske brutalnosti nakon izjave ministra policije da su policijske snage bile žrtvom nasilnih prosvjednika.

pxl-080720-29485140-1

Foto: Printscreen

Prosvjedi su počeli u srijedu oko 18 sati, a postali su nasilni nešto poslije 20 sati kad su skupine ekstremnih prosvjednika počele bacati baklje, boce i limenke na policajce raspoređene ispred stubišta i oko zgrade Skupštine Srbije.

113299160-protest13

foto: bbc.com

Policija je vrlo brzo uzvratila suzavcem i potisnula prosvjednike prema Bulevaru kralja Aleksandra, Terazijama i Domu omladine u središtu grada. U Bulevaru se nekoliko tisuća prosvjednika suočilo s jakim snagama policije i kordonima, dodatno ojačanim vozilima Hummer, koji su ih potisnuli ka bočnim ulicama.

U Ulici kralja Milana policija je blokirala promet nedaleko od zgrade u kojoj je ured predsjednika Srbije, rasporedivši kordone u oba smjera, dodatno ih prateći džipovima.

Upravo je u Ulici kralja Milana, jednoj od središnjih gradskih prometnica, nastala i videosnimka ekstremne policijske brutalnosti na kojoj se vidi kako policajci palicama i nogama naizmjence udaraju sustiglog prosvjednika iako već leži oboren na tlu, da bi ga potom nekoliko policajca samo podiglo i sklonilo u stranu kako bi ulicom prošli frontalno raspoređeni policijski džipovi.

Pogledajte:

 

Ne propustite