GINEKOLOG MI JE OTKRIO CISTE I MIOME, odmah sam napravila ovaj napitak: MOJI PROBLEMI SU NESTALI ZA 4 DANA!

Zdrav život
GINEKOLOG MI JE OTKRIO CISTE I MIOME, odmah sam napravila ovaj napitak:  MOJI PROBLEMI SU NESTALI ZA 4 DANA!
.

Miom materice se sreće uglavnom kod žena starosti 30-40 godina, ali postoje slučajevi obolijevanja i u ranijem uzrasnom dobu.

Uzrok nastanka mioma

Uzrok nastanka nije poznat. Zna se da estrogen (hormon jajnika) podstiče rast mioma, ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi izrazito rastu u trudnoći. U osnovi svi tumori (pa i miomi) nastaju kada se promene kontrolni mehanizmi koji regulišu rast i razvoj ćelija.

Stručno mišljenje je da genetska mutacija unutar matičnih ćelija predstavlja glavni razlog i prvi korak u nastanku tumora. Svi miomi su u početku lokalizovani u mišiću materičnog zida. Vremenom rastu prema materičnoj duplji (submukozni miomi) ili prema površini (subserozni miomi). Pored ovih, postoje i cervikalni miomi koji su lokalizovani unutar tkiva grlića materice.

Miom na materici je benigni tumor. Miom se formira od vezivnog i mišićnog tkiva materice, nastaje pri hormonskom poremećaju, kiretaži, zapaljenju i infekciji prenosivih polnim putem.

ciste1

Simptomi

Glavni simptomi mioma materice: bol i krvarenje, poremećaj funkcije obližnjih organa, rast tumora. Moguće su teške i duge menstruacije, lokalizovan bol u donjem dijelu stomaka i leđa. Produženi bolovi daju signal o bržem rastu tumora. Inače, rast mioma materice dosta je spor proces.

ciste2

U ranim fazama formiranja tumora nije uvijek moguća klinička dijagnoza. Potrebni su podaci ručnog pregleda u cilju dobijanja informacija o veličini, obliku i lokaciji tumora. U cilju dodatne dijagnoze rade se ultrazvučni, radiografski i endoskoski nalazi. Savremena medicina sprovodi liječenje mioma na materici hirurškim medicinskim metodama.

 

ciste3

Međutim, neki ljekari vjeruju da najradikalni i efikasni metod je – histerektomija (amputacija materice). Savremene metode liječenja mioma na materici mogu dosta smanjiti veličinu mioma i dati ženama da žive punim životom. Takođe, postoji dosta prirodnih lijekova za liječenje mioma materice.

ciste4

Problem sa cistama i miomima možete riješiti ovim prirodnim lijekom.

repa

Sastojci:

Pola litra soka od repe
Med (0.25 kg)

kasika-meda

Piprema:

Napravite sok od repe i pomiješajte sa medom u blenderu. Dobijeni napitak pijte po jednu čašu nakon doručka, jednu u toku ručka i jednu poslije večere.

repa1

Primijetit ćete da će ciste i miomi nestati i osjećati ćete se mnogo bolje.

napitak

Ne propustite