RIGOROZNE MJERE STUPILE NA SNAGU, ZATVORENI UGOSTITELJSKI OBJEKTI: Od večeras NOVE NAREDBE

Region
RIGOROZNE MJERE STUPILE NA SNAGU, ZATVORENI UGOSTITELJSKI OBJEKTI: Od večeras NOVE NAREDBE
.

Također, odlučeno je da ugostiteljski objekti u Sandžaku (općine koje administrativno pripadaju Crnoj Gori) budu zatvoreni na sedam dana

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore je donijelo više epidemioloških mjera u borbi protiv širenja korona virusa u toj zemlji.

NKT je saopštio da će sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz Srbije od večeras biti poslata u karantin.

- Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Srbiji odlučeno je da sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin, navodi se u saopštenju NKT-a.

granica

Foto:Ilustracija

U saopštenju se navodi i da Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali da stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, kako se navodi, nalaže najstroži epidemiološki nadzor.

Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju, već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru, navodi NKT.

Na održanoj sjednici tog tijela je zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom dijelu Crne Gore odlučeno da se u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na nedjelju dana prenosi Mondo.

IZVOR: OSLOBOĐENJE PORTAL

Ne propustite