OVO NEMA NI U SJEVERNOJ KOREJI: Direktorica Pulmologije u Nišu smijenjena, jer se žalila Vučiću, evo šta je napisala…

Aktuelno
OVO NEMA NI U SJEVERNOJ KOREJI: Direktorica Pulmologije u Nišu smijenjena, jer se žalila Vučiću, evo šta je napisala…
.

Dosadašnja direktorica niške Klinike za plućne bolesti Tatjana Pejčić, koja je sredinom juna uputila dopis predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ta klinika više ne želi da ima status Covid-bolnice, jer to može dovesti do „gašenja njene osnovne djelatnosti“, razriješena je s te funkcije, potvrđeno je za „Danas“.

Uprava KC-a još nije saopćila da je direktor KC-a Niš Zoran Radovanović, koji se nalazi na bolovanju, ovih dana imenovao Milana Rančića za novog direktora Klinike za plućne bolesti, kao ni razloge za razrješenje Pejčić.

Prema izvorima beogradskog lista, na odluku o njenom razrješenju „uticala je“ činjenica da je potpisala dopis Klinike Vučiću, premijerki Ani Brnabić i pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Zoranu Gojkoviću.

Uprkos takvom dopisu, Vladin Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 usvojio je 23. juna zaključak u kojem se, između ostalog, preporučuje da ta niška klinika bude jedna od centralnih Covid-bolnica u Srbiji.

Uprava KC-a je u to vrijeme za „Danas“ kazala da je u razgovorima sa predstavnicima Klinike dogovoreno da se „zajednički pronađu potencijalna rješenja“, jer su „objema stranama na prvom mjestu maksimalno kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga svima“.

Pejčić je u dopisu državnim funkcionerima Srbije navela da je odlukom da postane Covid-bolnica „onemogućena svaka mogućnost za dijagnostiku plućnih bolesti u skorijoj budućnosti“.

Ne propustite