Indija sa 700.000 slučajeva zaraze treća najpogođenija na svijetu

Svijet
Indija sa 700.000 slučajeva zaraze treća najpogođenija na svijetu
Indija je od Rusije preuzela mjesto treće najpogođenije zemlje na svijetu pandemijom koronavirusa, sa skoro 700.000 slučajeva zaraze, pokazuju najnoviji podaci, dok epidemija u toj zemlji ne pokazuje znakove posustajanja.

Indija je od Rusije preuzela mjesto treće najpogođenije zemlje na svijetu pandemijom koronavirusa, sa skoro 700.000 slučajeva zaraze, pokazuju najnoviji podaci, dok epidemija u toj zemlji ne pokazuje znakove posustajanja, piše "Hina".

Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je objavilo da je u posljednja 24 sata zabilježeno 23.000 novih slučajeva zaraze, što je za nijansu manje nego rekordnih 25.000 u danu, što je zabilježeno u nedjelju.

U Indiji je od prvog slučaja zaraze, koji je registriran u siječnju, umrlo 20.000 ljudi.

Ta je zemlja sada preuzela neslavno treće mjesto najpogođenijih zemalja na svijetu, iza Sjedinjenih Država i Brazila.

Broj slučajeva u Indiji osam je puta veći nego li je zabilježila Kina, koja ima sličan broj stanovnika i gdje se virus pojavio krajem prošle godine.

Dužnosnici su u ponedjeljak priopćili kako povlače odluku o otvaranju najpoznatije indijske turističke atrakcije Taj Mahala, u gradu Agri, 200 km jugoistočno od New Delhija, s obzirom na porast broja slučajeva zaraze u tom području.

Ne propustite