OGLASIO SE DOKTOR NESTOROVIĆ, OVO NISMO ZNALI O KORONA VIRUSU: Jedna stvar brine ljekare!

Aktuelno
OGLASIO SE DOKTOR NESTOROVIĆ, OVO NISMO ZNALI O KORONA VIRUSU: Jedna stvar brine ljekare!
.

Dr Branimir Nestorović rekao je da je trenutno stanje epidemije u Srbiji očekivano i da je za njega jedino iznenađenje broj preminulih u prethodnih par dana.

nestorovic

- Ovo se očekivalo, epidemija prolazi ali ne može tek tako. Zemlje koje su se ponašale kao mi, koje su rano zatvorile granice prošle su odlično, ostala su ta "slijepa crijeva". Naravno kada se zemlja otvorila jedan broj građana se razbolio, a na to je uticalo i loše vrijeme. Meni je iznenađenje bilo, ne što se virus vratio jer sam to očekivao, već smrtnost koja je bila ovih dana - rekao je dr Branimir Nestorović u emisiji Hit tvit na TV PInk.

Podsjeća i na povratak ljudi iz inostranstva i inportovane slučajeve korona virusa. Kaže da se i ova velika smrtost "može desiti".

"Aktivnost virusa nije velika"

testiranje-na-koronavirus-epruvete-epruveta-test-0058877a4ce4123752e89e81805d75a0-view-article

Nestorović ističe da virus ne umire tek tako, ali da je u svijetu 99 odsto zaraženih sa blagim simptomima.

- Aktivnost virusa nije velika, ovo su male cifre iako je narod očekivao da to bude nula, ali virusi ne umiru tek tako, proćiće još dosta vremena dok ne bude nula zaraženih. Suština priče je da je aktivnost virusa mnogo manja. Trenutno je 99 odsto blagih simptoma u svijetu, a svega jedan odsto težih. Respiratorini virusi imaju osobinu da se lako prenose, a korona se pogotovo lako prenosi, njegova infektivnost je 100 puta veća nego kod ostalih virusa. Ja sam insistirao da se ranije otvorimo zbog ovoga, da se narod navikne na ovo, jer da smo duže ostali zatvoreni bilo bi dosta teže na jesen - kaže Nestorović.

Novi.ba/Blic

 

Ne propustite