ON JE PREŽIVIO KORONU, ALI TO MU JE UNIŠTILO ŽIVOT: Pogledajte posljedice bolesti, NAJEŽIT ĆETE SE

Zanimljivosti
ON JE PREŽIVIO KORONU, ALI TO MU JE UNIŠTILO ŽIVOT: Pogledajte posljedice bolesti, NAJEŽIT ĆETE SE
.

Džordžija na jugoistoku Amerike trenutno se suočava sa naglim porastom broja zaraženih korona virusa u odnosu na april. Šaun Evans koji se oporavio prije tri mjeseca od kovida-19 kaže da je ovaj virus ostavio ozbiljnu zdravstvenu posljedicu.

"Virus je jako težak i jako sam ga teško podnio", rekao je Šaun za "11alive".

Šaun (40) je prije tri mjeseca dobio dijagnozu da je pozitivan na korona virus. Hospitalizovan je na 10 dana i nije mogao da viđa vjerenicu i kćerke. Međutim, iako je prevazišao virus sada ima drugi problem koji je direktna posljedica.

nbhk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtlrrn01eqv8vmzqyymrmmjfjotnjogqzytrimzjiotyzmjdmmwq5ndyuanbnkzmczqkeaieaaq

foto:Screenshot

"Radim sve što mogu da bih ostao živ, ali je teško. Zaista jeste. Moram da idem u bolnicu i da ostajem po nekoliko sati poslije korone. Ljudi ne znaju kakve su posljedice, moja je gora od samog virusa jer mogu da umrem svaki dan", dodaje Šaun.

Naime, zbog virusa dobio je oboljenje bubrega i sad mora da ide na dijalizu tri puta nedeljno. Zbog posljedica koje je virus ostavio i onesposobio rad bubrega Šaun mora da nastavi dalje borbu za život. Trenutno je na listi za transplataciju bubrega.

Doktorka Dženifer Hofman i Centra za prevenciju i borbu protiv infektivnih bolesti kaže da su zabilježeni slučajevi pacijenata koji su se pobijedili korona virus, ali da imaju oštećenja na plućima, probleme sa jetrom i neurološke kao posljedicu.

Izvor: Zena.blic.rs

Ne propustite