ANKETA: Treba li Dodik pristati na NATO put BiH?

Aktuelno
ANKETA: Treba li Dodik pristati na NATO put BiH?
.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas kako će na sastanku s liderima HDZ-a BiH i SNSD-a Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom, koji bi trebao biti održan naredne sedmice, biti razgovarano o nekim bitnim stvarima kao što su budžet, izmjene Izbornog zakona, imenovanja Selme Cikotića u Vijeće ministara BiH i sva ostala imenovanja, dodajući da je vrijeme da se to pokrene, prenosi Fena.

Komentirajući izjavu ambasadora Ruske Federacije u BiH da je „guranje BiH u NATO izazivanje nestabilnosti“, Izetbegović je naglasio da „imamo guranje Rusije u unutarnje stvari BiH“.

– Odluke BiH o NATO-u su donesene poodavno. Šta ima Rusija veze s tim? Dakle to su odluke za koje su digli ruku i ljudi koji sada sjede u Predsjedništvu, poput Dodika, SNSD-ovaca itd. U ovoj zemlji će biti vladavine zakona, neće u njoj vladati Rusija niti bilo ko. Mi smo donijeli naše strateške odluke, strategije, zakone i mi ćemo se po njima kretati ka EU i NATO-u, sviđalo se to ili ne sviđali ruskom ambasadoru – poručio je Izetbegović, koji je danas prisustvovao sjednici Predsjedništva Asocijacije mladih SDA.

Izetbegović je odgovorio da je to poznat Dodikov stil, „bude vrlo tvrd u početku pa se onda malo ‘smekša’ i dogovori“.

PITAMO VAS: Treba li Dodik pristati na NATO put BiH?

Ne propustite