LOŠE VIJESTI IZ HRVATSKE ZA TURISTE IZ BiH: Zabranjen je prelazak granice AKO URADITE OVO

Region
LOŠE VIJESTI IZ HRVATSKE ZA TURISTE IZ BiH: Zabranjen je prelazak granice AKO URADITE OVO
.

Mnoge putničke agencije u susjedstvu nadaju se ublažavanju mjera i što bržem ponovnom otvaranju granicu. 

U Hrvatskoj u protekla 24 sata evidentirano 86 novozaraženih koronavirusom, jedna osoba preminula

Jednodnevni izleti koji su prvog vikenda u srpnju godinama punili autobuse bosanskohercegovačkih građana iz Mostara do obale Jadranskog mora, ove godine su, nažalost, mahom obustavljeni.

Iz jedne agencije kažu kako imaju dosta upita vezano za organizaciju jednodnevnih izleta u Hrvatsku, piše portal Klix.ba.

- Obratili smo se MUP-u Republike Hrvatske i dobili pismeni odgovor u kojem se navodi kako državljani BIH ne mogu do daljnjega prelaziti granicu Hrvatske na jednodnevne izlete - rekli su iz mostarske agencije.

hrvatska-more

Iz MUP-a Republike Hrvatske pojasnili su kako je dozvoljen boravak isključivo s barem jednim noćenjem u Hrvatskoj uz dokaz o uplati turističkog aranžmana u putničkoj agenciji ili hotelu, tj. mora se pokazati vaučer.

- Nadamo se da će u sljedećih sedam dana, ukoliko se ublaže mjere, Republika Hrvatska razmotriti ponovnu odluku o otvaranju granica za bosanskohercegovačke državljane, kako bismo odmah mogli krenuti s jednodnevnim izletima koje smo radili dugi niz godina - navode iz agencije, a prenosi Klix.ba.

Do tad organiziraju jednodnevne izlete unutar BiH, među kojima su posjete zanimljivim mjestima poput Buškog i Boračkog jezera i Neuma, jedinog bosanskohercegovačkog grada uz obale Jadranskog mora.

Izvor: Jutarnji list

Ne propustite