KONAČNO DOBRE VIJESTI, NE TREBA VAM TEST DA ODETE NA LJETOVANJE U OVU ZEMLJU: Potreban vam je samo JEDAN PAPIR

Region
KONAČNO DOBRE VIJESTI, NE TREBA VAM TEST DA ODETE NA LJETOVANJE U OVU ZEMLJU: Potreban vam je samo JEDAN PAPIR
.

"Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta"
 
Državljani Srbije trenutno mogu u Egipat bez PCR testa, ali je neophodno da na aerodromu sa kog polaze u tu zemlju potpišu deklaraciju, kao i da poštuju sve javnozdravstvene mjere propisane od nadležnih vlasti Egipta.

Deklaracija potvrđuje zdravstveno stanje osobe, a kako je saopšteno iz egipatske ambasade, mjere predostrožnosti predviđaju da ukoliko se polazi iz zemlje koju je, prema broju zaraženih, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila za "epidemijski nivo", potreban je i PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska.

U dopisu iz ambasade upućuje se na moguće promene koje objavljuje SZO na svom internet sajtu, a tiču se ažurnosti podataka za pojedine zemlje.

Ambasada je prenijela takođe detaljne mere koje je ministarstvo turizma i antikviteta Egipta saopštilo oko ulaska putnika u avion egipatskih avioprevoznika - EgyptAir, AirCairo, poput sterilizacije prije ljeta, obaveznog nošenja maski za lice tokom ljeta, dodeljivanja posebnih mjesta za osobe sa hroničnim oboljenjima.

egipat

Takođe, navedene su mjere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom čije će se zgrade dezinfikovati i u kojima će biti instalirani elektronski prolazi za merenje temperature putnika.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli kazao je da je ambasada posvećena promociji turizma između Srbije i Egipta i podsjetio na, kako je ocijenio, uspješno učešće Egipta kao "zemlje partnera" ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma, koji je održan u Beogradu od 20. do 23. februara 2020. godine.

On je otkrio da su srpski turisti koji dolaze direktnim linijama na Crveno more, južni Sinaj, Luksor, Asuan i Matru oslobođeni viza taksi do 31. oktobra, a dodao je da svi oni koji putuju AirCairo-om imaju 20 odsto popusta na pristupe arheološkim nalazištima i muzejima pod ingerencijom egipatskog Vrhovnog savjeta za upravljanje antikvitetima.

- Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta - rekao je Alguvejli, navodi se u saopštenju.

Novi.ba/Srbijadanas.com

Ne propustite