STIGLI ALARMANTNI PODACI, EVO KOLIKO JE ZARAŽENIH U POSLJEDNJA 24 SATA: Crni rekord

Svijet
STIGLI ALARMANTNI PODACI, EVO KOLIKO JE ZARAŽENIH U POSLJEDNJA 24 SATA: Crni rekord
.

Život pred kamerama.

U Sjedinjenim Američkim Državama jučer je zabilježeno više od 55 hiljada novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

U Sjedinjenim Američkim Državama 37 država bilježi porast broja slučajeva zaraze koronavirusom, piše Guardian.

Zbog naglog porasta broja slučajeva koronavirusa u SAD-u tokom protekle sedmice pod povećalo je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

korona

Florida, među državama koje su u junu bile najteže pogođene, prijavila je u četvrtak više od 10 hiljada novih slučajeva zaraze koronavirsom, što je njen najveći skok do sada i više novih slučajeva u jednom danu od bilo koje evropske zemlje na vrhuncu epidemije.

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 55.274, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. juna. SAD ima 128.643 smrtnih slučajeva, što je najviše u bilo kojoj zemlji. Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u svijetu trenutno iznosi 518.121, prema univerzitetu Johns Hopkins.

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je da u potpunosti podržava napore guvernera Floride da uspori širenje epidemije koronavirusa, čak i kada je država ranije izvijestila o najvećem jednodnevnom porastu slučajeva od kada je počela pandemija.

Izvor:Klix

Ne propustite