UVEDEN POLICIJSKI SAT U 2 GRADA, SVE ZATVORENO: Upravo stigle vijesti

Region
UVEDEN POLICIJSKI SAT U 2 GRADA, SVE ZATVORENO: Upravo stigle vijesti
.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori uvelo je nove restriktivne mjere za Gusinje i Berane zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Na teritoriji opštine Gusinje zabranjuje se napuštanje objekta stanovanja od 18 časova do pet sati ujutro.

- Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata kao i javni i putnički saobraćaj iz opštine i prema opštini osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti, navodi se.

U Gusinju i Beranama od večeras zabranjuju se okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, dok se vjerski obredi u crkvama i džamijama moraju održavati bez prisustva građana. Kako se ističe, zabranjen je prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica i kretanje i zadržavanje više od dva lica na otvorenom javnom mjestu, osim članova zajedničkog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

koronavirus-italija-ilustracije-epa1-1

- Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom javnom mjestu osim u objektima stanovanja. Zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Obavezan je prekid rada ustanova predškolskog vaspitanja, kazali su u Nacionalnom koordinacionom tijelu.

U Gusinju je do sada registrovano 14 zaraženih koronavirusom, dok je u Beranama 32 oboljelih. Ukupan broj zaraženih od koronavirusa u Crnoj Gori je 289.

IZVOR: OSLOBOĐENJE PORTAL

Ne propustite