UPRAVO STIGLE DOBRE VIJESTI IZ NJEMAČKE: Evo kako možete preći granicu, OVO MORATE DA ZNATE

Region
UPRAVO STIGLE DOBRE VIJESTI IZ NJEMAČKE: Evo kako možete preći granicu, OVO MORATE DA ZNATE
.

Njemačka je donijela odluku da ublaži ograničenje za ulazak srpskih državljana u ovu zemlju i već od danas će građani Srbije moći da uđu u ovu državu.

"Njemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mjere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloljetne djece sa licima koja se već nalaze u Njemačkoj.

Također, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o djelimičnom priznavanju istovjetnosti diplome (Defizitbescheid), a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Njemačku.

107375719-591280381823833-5068212763400961342-n

foto: Getty

I studentima će biti olakšan ulazak u Njemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Njemačku, dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana!

Za sva druga putovanja koja nisu prijeko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Njemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji", piše na Fejsbuk strani ambasade.

Izvor: Kurir.rs

Ne propustite