PJEVAČI U SUZAMA, EVO KO JE UMRO OD KORONA VIRUSA: Cijela Srbija u šoku

Aktuelno
PJEVAČI U SUZAMA, EVO KO JE UMRO OD KORONA VIRUSA: Cijela Srbija u šoku
.

Sindikat ljekara i farmaceuta pozvao je lekare da mu sutra u 10 sati minutom ćutanja odaju počast

Korona virus odnio je jutros još jedan bijeli mantil. Poslije teške i kraće borbe, kovid 19 prerano je uzeo život dr Milanu Mileusniću (49), specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije. Vijest o smrti za Telegraf.rs je potvrđena u  SMA klinika, čiji je Mileusnić bio osnivač i direktor.

Sindikat ljekara i farmaceuta pozvao je ljekare da mu sutra u 10 sati minutom šutnje odaju počast.

- Od COVID19 je preminuo Dr Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine iz Beograda. Neka mu je vječna slava i pokoj duši. Molimo sve ljekare u Srbiji da u petak 03.07.2020. godine u 10 sati minutom šutnje odaju počast i ovom našem preminulom kolegi - stoji na Fejsbuk stranici ovog Sindikatra.

Doktor Mileusnić je rođen 25. jula 1970. godine u Senti, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju a Medicinski fakultet u Novom Sadu.

Radio je u službi za Hitnu medicinsku pomoć  Zdravstvenog centra u Senti, bio je ljekar lokalnih košarkaških timova a potom i honorarni saradnik u Srednjoj medicinskoj školi  gde je predavao predmet Hirurgija 3. i 4. godini. Završio je internacionalnu školu interventne kardiologije u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Krajem 2002. godine prelazi u Zavod za rehabilitaciju „Banja Kanjiža’’. Specijalističke studije iz oblasti Fizikalne medicine i rehabilitacije završava u Beogradu.

106920384-1224327597898941-6965092213193558453-n

Završio je mnoge edukacije iz oblasti laseroterapije, kineziologije, ortootike;  školu za primjenu Platelet-Rich plazme u reparatornoj medicini i rehabilitaciji u Internacionalnom Institutu u Ajndhovenu, Holandija. Završio je multidisciplinarni kurs iz muskuloskeletnog sistema na Medicinskom fakultetu u Beču.

Dr Mileusnić je bio član Američkog udruženja fizijatara, Fimsa, Srpske asocijacije fizijatara i UMSS. Bio je predsednik i jedan od osnivača Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Republike Srbije, kao i direktor klinike za rehabilitaciju u Harareu, Zimbabve.

Bio je poznat u krugovima naših poznatih ličnosti, sportista, pevača, glumaca kao vrstan stručnjak, a među sportistima koje je liječio su Ivana Španović, Mihail Dudaš, Vanja Udovičić i mnogi drugi vaterpolisti, kao i košarkaši Aleksandar Rašić i Nikola Korać, a tu su i voditelji, glumci Marija Kilibarda, Milica Milša, Milan Vasić, Andrija Milošević...

Izvor: Telegraf.rs

Ne propustite