ŽUDITE ZA KOŽOM POPUT JAPANKI I MLADOLIKIM IZGLEDOM : Evo u čemu je tajna zategnute kože lica

Moda i ljepota
ŽUDITE ZA KOŽOM POPUT JAPANKI I MLADOLIKIM IZGLEDOM : Evo u čemu je tajna zategnute kože lica
.

Da bismo spriječili starenje, često se osjećamo lose iznutra, te trošimo mnogo novca na razne kozmetike, preparate, tablete i tako dalje. Tajna je jednostavna, ona leži u zdravoj ishrani, odnosno, očuvanju unutrašnjosti tijela, da bi i spoljašnost izgledala mladoliko. 

Volite li zeleni čaj? Evo kako ga uvrstiti i u neke dnevne rutine ...

(Modni Almanah)

Japanke su isprobale recept zdrave ishrane i zbog toga izlgedaju i u svojim pedesetim mladoliko i zategnutog lica. Koristile su se zelenim čajem, ako mislite da dobra njega lica podrazumjeva isključivo redovno nanošenje krema i kremica, griješite. Mnogo toga zavisi od onoga što pijete i jedete. Zeleni čaj umiruje i može da smanji rizik od razvoja kancera, a kada je reč o njezi, spriječava pojavu bora i štiti kožu od oštećenja koja mogu da izazovu UV zraci. Svakodnevno ispijanje šoljice zelenog čaja pomaže i pri gubitku kilograma, pa i to doprinosi mladalačkom izgledu.

Kušajte pa ćete i upoznati mjesto! - Lipadona - Lipadona

(Lipadona)

Morski plodovi, odnosno, morske alge doprinose očuvanju mladosti. Morske alge su prijatelj kože, a veoma su zastupljene u ishrani Japanaca. Obiluju vitaminima i mineralima (kalcijum, magnezijum, vitamin K, gvožđe, folati). Ako ih redovno konzumirate štite kožu od oštećenja koja mogu da izazovu sunčevi zraci. Sadrže i određene protivupalne komponente koje smanjuju oticanje i crvenilo, a jod pomaže u regulisanju metabolizma.

Od korištenja mnogih proizvoda za ljepotu kože i kože lica vaše tijelo se može zasititi, pa tako napraviti situaciju gorom nego je, zbog toga je pametno s vremena na vrijeme praviti pauzu. Ponekad je neophodno da lice odmorite od kozmetičkih proizvoda, jer previše krema može da utiče na elastičnost kože. Kad god je moguće, pustite kožu da diše, barem 24 časa sedmično u kontinuitetu. Za to vreme poštedite je šminke i losiona, da bi pokrenula prirodne odbrambene mehanizme.

Ne propustite