BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, DRASTIČAN SKOK OBOLJELIH U OVOM GRADU: Uvedene najstrožije mjere HITNO!

Aktuelno
BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, DRASTIČAN SKOK OBOLJELIH U OVOM GRADU: Uvedene najstrožije mjere HITNO!
.

Prema izvještaju Zavoda za javno zdravlje Užice poslednjim testiranjem potvrđeno je još 47 slučajeva zaraze, više nego dvostruko u odnosu na petak koji je bio dan sa ubedljivo najnegativnijim brojkama o novoobolelima od početka epidemije.

Koliko zaraza uzima maha poslednjih dana govori podatak da je u Užicu od 15. marta do 24. juna bilo potvrđeno 80 slučaja korona virusa, a od prekjuče do danas 82. Drugim rečima, u Užicu je za posednja tri dana oboljelo više ljudi nego za prethodnih 100. U istom periodu broj oboljelih na dnevnom nivou u Zlatiborskom nije prelazio 13.

Devet novih slučajeva prijavljeno je danas i u Čajetini, što je tačno trećina od ukupnog broja do sada zaraženih. Pet novih pacijenata je Prijepolja, tri su iz Bajine Bašte, po dva iz Arilja i Nove Varoši i po jedan iz Požege, Priboja i Sjenice.

Užički Gradski štab za vanredne situacije prekjuče je saopštio da će pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mjere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mjere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

(blic.rs)


 

Ne propustite