REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U JEDNOM DANU: Uvedene NOVE STROGE MJERE, odmah stupile na snagu!

Aktuelno
REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U JEDNOM DANU: Uvedene NOVE STROGE MJERE, odmah stupile na snagu!
.

U Sjedinjenim Državama u petak su zabilježena 45.242 nova slučaja covida-19, što je najveći dnevni prirast broja oboljelih, a dosad provedena testiranja ukazuju na to da je na koronavirus pozitivno 2,48 milijuna Amerikanaca. 

Rekordan broj pozitivnih testova na covid-19 uslijedio je nakon što je nekoliko saveznih država s velikim brojem slučajeva zaraze ublažilo restrikcije da bi se omogućio nastavak poslovanja manjih tvrtki. 

Nakon novog rekordnog porasta, guverner Teksasa Greg Abbott donio je odredbu o zatvaranju svih kafića u toj saveznoj državi u petak do podneva, a vlasnici restorana odsad moraju ograničiti kapacitet na 50 posto sjedećih mjesta. Dužnosnici savezne države Floride naredili su prestanak točenja alkohola u kafićima i barovima. 

Teksas je jedna od prvih američkih država koja je počela s ukidanjem restrikcijskih mjera, omogućivši ponovno otvaranje kafića i barova u svibnju. Od tada je ondje bilo nekoliko iznimno visokih dnevnih prirasta novooboljelih, primjerice 5996 u četvrtak. U toj je državi u posljednja dva tjedna zabilježen i rekordan broj hospitaliziranih.

Florida je informaciju o novim pravilima objavila pošto su u toj državi evidentirana 8942 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je daleko više od neslavnog rekorda od 5511 zaraženih zabilježenog 24. lipnja.

Kod Los Angelesa uvedena stroga karantena

Guverner Kalifornije, Gavin Newsom u petak izvijestio da se zbog golemog broja novozaraženih u okrugu Imperial, jugoistočno od Los Angelesa, ponovno uvodi stroga naredba o karanteni. 

Zdravstveni dužnosnici okruga Imperial nakon njegove objave su tvitali da je odredba o karanteni, uvedena u ožujku, još uvijek na snazi, a nadzorni odbor okruga u petak navečer održao je hitan sastanak da bi razmotrio daljnje poteze. 

Gradonačelnik Anchoragea (Aljaska), Ethan Berkowitz izdao je hitnu odredbu kojom se od stanovništva očekuje nošenje maski na svim javnim mjestima, osobito u zatvorenim prostorima. U toj je saveznoj državi u petak evidentirano 836 slučajeva zaraze, od čega 387 u Anchorageu.

Dosad je u Sjedinjenim Državama od posljedica covida-19 umrlo gotovo 125.000 Amerikanaca.

Ne propustite