RIJEKA NOSI KUĆU KAO DA JE PERO! STARAC OSTAO BEZ ČARDAKA I ŠTALE! Strahovito nevrijeme u regionu (VIDEO)

Aktuelno
RIJEKA NOSI KUĆU KAO DA JE PERO! STARAC OSTAO BEZ ČARDAKA I ŠTALE! Strahovito nevrijeme u regionu (VIDEO)
.

Rječica Budimlija, poslie obilnih, višednevnih paravina, u utorak, je ujutru, za tren oka, odnijela čardak i štalu iz domaćinstva Branka V. Milovanovića(71) iz Voćnjaka, kod Loznice, čija osnova, ni po betonu ni po armaturi, nije bila za podcjenjivanje.

Rijeka je uspjela dobro da potkopa zdanje, a onda da ga povuče napred, izlomi sa svih strana i "protjera" ispod obližnjem mosta! Scena je bila, kažu svjedoci, nevjerovatna!

pjimage

- Samo je počelo neko snažno pucanje, čuli su se lomovi, huk rijeke, kao da je Drina, a onda je sve krenulo kao u dječjim igricama, prosto nezamislivo - priča domaćin Branko.

- Ne daj Bože da je neko bio unutra, ne bi uspio da sačuva živu glavu. Da, obično, mala i mirna rečica ovako podivlja da nosi pred sobom i zgrade, ipak, nismo mogli ni da pomislimo. Žao mi je ovih poljoprivrednih zdanja, koja je gradio moj otac sedamdesetih godina i koja su nam, zaista, bila korisna. Evo, ostali su samo tragovi da smo ovdje decenijama držali stoku, kukuruz, pšenicu, soju…

Srećom u čardaku i staji nije bilo ništa, jer poučen iskustvom od poplava 2014. domaćin je odlučio da u njima ništa ne drži za čim bi mogao da zažali. Objekte je samo povremeno koristio, kad je u polju, pa nešto treba da se privremeno ostavi ili da stoku zadrži.

- Nismo željeli da se odreknemo ni čardaka ni štale, misleći da će Budimlija da se uredi i da ćemo ih moći bezbjedno da koristimo, ali ništa od svega toga - kaže tužno domaćin Milovanović.

- Rijeka Budimlija je dobila tako ime što je moljena od ovdašnjih ljudi da bude mila, ali ona je, evo pokazalo se, po ko zna koji put, kad podovlja, opasnija od "zmije šarke".

Velike vode odnijele su ovom domaćinu za sva vremena nekoliko ari zemlje. Pod udarom bijice uništeni su cjevovodi za vodovod ovdašnjih ljudi, pa majstori imaju pune ruke posla.

Novi.ba/Srbijadanas
 

DANAS POČELA TRODNEVNA ŽALOST: Njena smrt potresla cijelu SRBIJU - U 31. GODINI ZAUVIJEK NAS JE NAPUSTILA...

U Boru je danas počela trodnevna žalost, proglašena zbog smrti Bobane Momčilović Veličković, reprezentativke Srbije u streljaštvu, učesnice Olimpijskih igara i Šampionke Evrope.

 

Ne propustite