U Sloveniji jedna nova zaraza u 24 sata

Svijet
U Sloveniji jedna nova zaraza u 24 sata
.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 229 testiranja potvrđena jedna nova zaraza koronavirusom, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Kako neslužbeno prenose mediji, novi potvrđeni slučaj zaraze dogodio se u mjestu Jesenice. U tom se gradu prošli tjedan pojavilo prvo manje žarište nakon što je krajem svibnja proglašen kraj epidemije covida-19.

Prvo je zaraza koronavirusom u blažem obliku bila potvrđena kod medicinske sestre iz tamošnje opće bolnice, a u subotu je u Jesenicama koronavirus potvrđen kod ukupno pet osoba, što je najviši dnevni broj novooboljelih u zadnjih nekoliko tjedana.

Zaraza u obitelji medicinske sestre povezana je s posjetom iz inozemstva, a vodila je određivanju karantene za učenike razreda koji pohađa njezina kći, kod koje je test na koronavirus također bio pozitivan, a testirani su i njihovi kontakti, prenosi Hina.

S osamdesetak tisuća do sada provedenih testiranja u Sloveniji je bilo ukupno 1.485 potvrđenih slučajeva covida-19, u zadnja 24 sata nijedan zaraženi nije umro, pa broj preminulih ostaje 109.

Hospitalizirano je trenutno pet pacijenata, a 17 je aktivnih zaraza kod osoba koje bi mogle prenijeti zarazu na druge.

Ne propustite