BIO JE SA FLOYDOM U AUTU ZA VRIJEME KOBNOG HAPŠENJA, a sad progovorio: Isplivali ŠOKANTNI DETALJI, evo šta se dešavalo

Aktuelno
BIO JE SA FLOYDOM U AUTU ZA VRIJEME KOBNOG HAPŠENJA, a sad progovorio: Isplivali ŠOKANTNI DETALJI, evo šta se dešavalo
.

Maurice Lester Hall (42) bio je s Floydom u automobilu za vrijeme kobnog hapšenja. Otkriva kako je mislio da Floyda vode u ambulantu, a tek je na društvenim mrežama doznao za smrt prijatelja.


George Floyd nije se opirao hapšenju i slijedio je upute policijskih službenika prije svoje smrti, otkriva njegov prijatelj Maurice Lester Hall.


 
Kobni susret počeo je tako što je policija prišla dvojcu dok su sjedili u SUV vozilu. Floyd je bio na vozačkom sjedalu. Jedan službenik došao je do strane automobila gdje je bio Hall i pitao ga za ličnu kartu, a onda je Hall čuo buku sa suprotne strane gdje je drugi službenik pokušavao razbiti prozor na Floydovoj strani.

george-floyd

 Pristup policajaca je otpočetka bio kriv, došli su na način koji je zastrašio Floyda, a on je pokušavao smiriti situaciju na što skrušeniji način – priča Hall te otkriva kako je Floyd upitao službenike što oni žele, a jedan mu je poručio da stavi ruke na volan nakon čega su ga izveli.
George je stao na koljena i čudio se zašto upotrebljavaju takvu silu i zašto ga privode. Pa bio je tu, nije bježao, nije mu bilo jasno – rekao je Hall.
Potom su Floyda odveli na drugu stranu ulice, a iako nije čuo većinu toga što su policajci govorili, vidio je Floyda s lisicama na podu kako pokušava doći do zraka. Potom su Hallu rekli da može otići, a on je mislio da je njegov prijatelj odveden u medicinsku ambulantu.

27georgefloyd-articlelarge

Tek je sljedeći dan Hall otkrio kako je ovaj umro! I to na društvenim mrežama – priča Ashlee McFarlane, Hallova advokatica.
Vidjeti onaj video sljedeći dan… Užasno je – rekao je Hall.
Izvor: hayat.ba
 

Ne propustite