Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Aktuelno
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
,Danas je veći dio dana preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima oblačnost se postepeno povećavala.

Danas je veći dio dana preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima oblačnost se postepeno povećavala.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 17; Livno 20; Bugojno, Drvar, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 23; Bihać, Jajce, Neum i Trebinje 24; Stolac i Tuzla 25; Gradačac i Mostar 26; Prijedor, Sanski Most i Zenica 27; Banja Luka i Doboj 28°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilne padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se prognozira uglavnom između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i preko 100 litara. Najmanje padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Ne propustite