Kanton Sarajevo: Od sutra povratak 480 studenata u studentske domove

Objavljeno:04.06.2020 - 16:09
A A A Times Arial

Anis Krivić, ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo poručio je danas da su izvršene sve neophodne aktivnosti kako bi se omogućio bezbjedan povratak studenata u studentske domove, a koji su u proteklom periodu bili u funkciji karantinskog smještaja za prevenciju širenja korona virusa u kantonu, piše "Anadolija".

Zavod za javno zdravstvo KS je dao kompletan materijal za budući rad studentskih domova, dostavljene su i detaljne epidemiološke preporuke koje tretiraju način povratka, trijažu i sam boravak studenata u studentskim domovima.

Postupajući po uputama ZZJZ, Uprava studentskog centra je izvršila sve neophodne radnje, uključujući i dezinfekciju svih prostorija. Obavili su i anketu među studentima prema kojoj se već od 5. juna očekuje povratak oko 480 studenata u studentske domove u Nedžarićima i Bjelavama.

“Kako je Senat Univerziteta u Sarajevu donio zaključke po kojem će nastavni procesi na fakultetima biti nastavljeni od sljedećeg ponedjeljka, sretni smo što smo uspjeli na vrijeme reagovati i obezbijediti nesmetan naučno-nastavni proces na Univerzitetu u Sarajevu, a ovaj put je to na način da će se studenti već od sutra moći vratiti u studentske domove“, istakao je Krivić.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA