OVO SU LICA UBICA GEORGA FLOYDA?! ZBOG NJIH GORI AMERIKA: Evo kolika robija im prijeti!

Aktuelno
OVO SU LICA UBICA GEORGA FLOYDA?! ZBOG NJIH GORI AMERIKA: Evo kolika robija im prijeti!
.

Glavni tužitelj Minnesote Keith Ellison za četvorku je tražio milijun dolara jamčevine za svakog od njih da bi se branili sa slobode, a očekuje se da će opsežna istraga o smrti Georgea Floyda trajati mjesecima

Tužiteljstvo u Minneapolisu podiglo je nove optužnice protiv četvorice policajaca, koje se tereti radi smrti Georgea Floyda. Dodatne optužbe protiv jednog policajca koji je već u pritvoru, te uhićenje još trojice dogodila su se nakon prosvjeda koji su eskalirati zadnjih noći diljem Amerike.

U petak je pritvoren Derek Chauvin (44) s optužbom za ubojstvo trećeg stupnja, ali mu je sad optužba preinačena za ubojstvo drugog stupnja, što u slučaju kazne znači puno veću kaznu. Kazna naime može biti 40 godina zatvora, što je 15 godina duže neko maksimalna zatvorska kazna za ubojstvo trećeg stupnja.

Chauvin je onaj policajac koji se vidi na snimkama, a koji je koljenom stiskao Floydov vrat gotovo devet minuta, dok je Floyd pokušavao doći do zraka i upozoravao ga "molim vas, ne mogu disati!"

policajac

Ostala tri policajca, koji su dobili otkaz u policiji skupa sa Chauvinom optuženi su u srijedu i optuženi za sudjelovanje u ubojstvu drugog stupnja i ubojstvo. Sudjelovanje u ubojstvu drugog stupnja također donosi maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. U pritvoru su, osim Chauvina, i ostala trojica - Thomas Lane, J. Alexander Kueng i Tou Thao.

pxl-reu-040620-29129157

foto: Reuters

Glavni tužitelj Minnesote Keith Ellison za četvorku je tražio milijun dolara jamčevine za svakog od njih da bi se branili sa slobode.

Očekuje se da će istraga trajati mjesecima.

PONOVO UVODE POLICIJSKI SAT: Evo koliko će trajati

Broj jedan za aktuelno - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Izvor: 24 sata.hr

Ne propustite