KONAKOVIĆ OŠTRO O RADONČIĆU: "Napravio je veliki problem, a evo i zašto.."

Aktuelno
KONAKOVIĆ OŠTRO O RADONČIĆU: "Napravio je veliki problem, a evo i zašto.."
.

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković gostovao je jutros na N1, te govorio o brojnim problemima u BiH.

Tvrdi da Radončić k'o fol napušta 'probosansku koaliciju'...

"Svjestan je koliko su njegovi potezi štete nanijeli samom SBB-u, te želi da se dodvori glasačima pred lokalne izbore u čemu mu više ne vjeruje ni članstvo SBB-a. Tu akrobaciju koju je izveo je potpuno nepotrebna i napravio je veliki problem državi svojom neuračunljivošću. Radončić politiku gleda ekonomski ne vodeći računa o građanima, već gleda gdje može profitirati SBB i Dnevni avaz."

"U sigurnosnim strukturama više nemate Bošnjaka da radi svoj posao. To je posljedica fokusa Izetbegovića, Radončića i Komšića na funkcije u kantonima i federaciji gdje imaju marketing i gdje mogu zapošljavati. U takvu situaciju su doveli državu BiH."

"Izetbegović premijera koji je lagao naciju, da se tako blago izrazim, brani pod plaštom bošnjaštva. Dakle, oni korupciju brane pod plaštom bošnjaštva. Radončić da je ozbiljan i da zna raditi taj posao bi kao ministar sigurnosti se potrudio da se ta afera istraži do kraja. Nalogodavca iz ove afere još uvijek ne vidim, a vidi se da Sebija Izetbegović porukama komunicira s Novalićem. Ne znam i ne mogu reći da je ona nalogodavac. Ovo je posljedica cjelokupnog sistema kada Sebija i Fadil ovako bahato mogu nabavljati respiratore, kada su zaštičeni od tužilaštava, i ne misleći da će se išta desiti. Sreća pa su mediji reagovali."

Ne propustite