Konaković: Kadrovska politika Izetbegovića, Radončića i Komšića dovela nas je u situaciju da Dodik i Čović imaju apsolutnu vlast na svim nivoima

Aktuelno
Konaković: Kadrovska politika Izetbegovića, Radončića i Komšića dovela nas je u situaciju da Dodik i Čović imaju apsolutnu vlast na svim nivoima
,

Ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića otvorila je pitanja opstanka koalicije na svim nivoima u zemlji, a mnogi se pitaju da li je ujedno ovo i šansa za koaliciju u Kantonu Sarajevo. 

O tome je gostujući u jutarnjem programu N1 televizije govorio predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.

"Izlazak ministra sigurnosti iz Vlade zapravo šalje strašnu poruku svim ljudima koji ovdje žive. Zamislite neke investitore koji bi sutra razmišljali o investicijama u BiH i čuju kako je ministar sigurnosti, to jeste kako on objašnjava, dao ostavku jer ovdje ima puno korupcije i jer je problem s nekim donacijama, a na šta on ne može da utiče i zato je podnio ostavku. Ujedno, taj 'probosanski blok' ostaje na jedno i pol ministarstvo u Vijeću ministara", kazao je Konaković, pa pojasnio:

"Imate ministricu Biseru Turković, koja ima puni kapacitet, i imate ministra odbrane Sifeta Podžića koji sve odluke donosi samo uz saglasnost svoja dva zamjenika, što znači da je on zaista 1/3, samo što ima malo veću platu. Ta kadrovska politika Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željke Komšića dovela nas je u situaciju da Milorad Dodik i Dragan Čović imaju apsolutnu vlast na svim nivoima, posebno u Vijeću ministara."

"Dodik danas u Vijeću ministara ima duplo više ministara nego što to imaju SDA, SBB i DF kao partneri. Nikada se to nije desilo u historiji ove zemlje."

(Novi.ba)

Ne propustite