EKSKLUZIVNO Zlatko Miletić otkrio ko su pet političara koje je kriminalistički obrađivao: Bakir Izetbegović, Dragan Čović...

Aktuelno
EKSKLUZIVNO Zlatko Miletić otkrio ko su pet političara koje je kriminalistički obrađivao: Bakir Izetbegović, Dragan Čović...
,

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine, Zlatko Miletić, gost je večerašnjeg Pressinga na N1 s Amirom Zukićem.

Nekada prvi policajac u državi tvrdi da je "jako puno kriminalaca u bh. politici". 

"Ti nosioci vlasti, koji trebaju napraviti ključne reforme, pogotovo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nažalost, i sami učestvuju u kriminalu i njima nije u interesu da se pokrenu ti procesi. Nećete odsjeći granu na kojoj sjedite... Građani ove zemlje moraju pronaći mehanizme kako da počne funkcionisati ova država."

A to je...

"Pokušati vlastodršce koji vladaju 30 godina maknuti s ovih pozicija, te dovesti ljude koji će donijeti prosperitet BiH."

Bivši direktor FUP-a otkrio je ranije da je kriminalistički obrađivao pet od 15 aktuelnih delegata u državnom organu zakonodavne vlasti. On je ocijenio da je porazno što se oni danas pitaju kako će se raditi posao u policijskim agencijama.

"Asim Sarajlić već ima jednu aferu, situacija je sasvim jasna. Nikola Špirić je na američkoj crnoj listi, Dragan Čović - da ne pričam, Bakir Izetbegović bio je prva osoba koju sam prijavio zbog dodjele famoznog objekta Dnevnom avazu tj. Fahrudinu Radončiću, a Munir Jusufović - koliko znam presuđeno mu je za kriminal."

(Novi.ba)

Ne propustite