SVE GORI, ALI ONI SU NAORUŽANI DO ZUBA, NIKO NE SMIJE DA IH PIPNE: Zastrašujući prizori iz Amerike obilaze svijet

Aktuelno
SVE GORI, ALI ONI SU NAORUŽANI DO ZUBA, NIKO NE SMIJE DA IH PIPNE: Zastrašujući prizori iz Amerike obilaze svijet
.

Protesti koji su izbili u SAD zbog smrti Džordža Flojda veoma brzo su se pretvorili u pljačku i vandalizam, pa je u više od 20 gradova proglašen policijski čas, a na ulice je izašla i Nacionalna garda.

Na udaru su se našle prodavnice najluksuznije robe i drugi lokali, ali i supermarketi i restorani.

Neki Amerikanci su prinuđeni da sami štite svoje radnje od nasilnog upada, kao što su to uradili vlasnici pekare u Klivlendu.

Takođe, jednom restoranu u San Dijegu niko ništa ne može jer su ispred poređani opaki momci koji tu stoje od jutra do mraka, a pojedinci tvrde da se radi o Rusima.

amerika

Najgore su prošli vlasnici lokala u Los Anđelesu koji su se, želeći da zaštite svoju imovinu, pojavili sa vatrenim oružjem i mačetama za pojasom, ali ih je policija ubrzo uhapsila jer su mislili da su lopovi. Tek posle nekoliko sati su pušteni kada su utvrđeni njihovi identiteti.

U Skotsdejlu su huligani ušli u jednu zlataru, međutim, kada su ušli unutra, zatekli su grupu ljudi naoružanih do zuba.

"Nismo tu da povredimo bilo koga. Kad smo videli šta se dogodilo sa Eplovom radnjom, željeli smo da zaštitimo naš lokal. Ovo nisu protesti, ovo je kriminal", rekao je zlatarov sin.

Kako prenose američki mediji, latinoamerička banda Latin kings je poručila policajcima da ne dolaze jer će oni u svojim četvrtima sami da se obračunaju sa lopovima.

 

Ne propustite