Livno: Nova saradnja sestre Blanke i muallime Šejle na terenu

Objavljeno:02.06.2020 - 20:45
A A A Times Arial

Saradnja Federalne uprave Civilne zaštite i humanitarne organizacije Pomozi.ba, a u Livno je za potrebe socijalno ugroženih obitelji na području cijleog Kantona 10, dovela prvi veći kontingent hrane i higijenskih potrepština.

97492406-267868321265006-7613800156114190336-n

Zasluga je to i livanjske deminerke Davorke Vrgoč koja već dugi niz godina humanitarno djeluje, dajući i sebe i svoje slobodno vrijeme.

Gradonačelnik Livna, osigurao je skladišni prostor i ustupio ga besplatno za djelovanje volontera, a sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić Kevrić, i do sada su u nizu zajedničkih humanitarnih akcija pokazale kako se može ostvariti dobra međureligijska saradnja.

saadnja

Pomozi.ba i FUCZ za Kanton 10, poslali su 12 tona hrane, koje je trebalo spakovati u 500 paketa. Saradnja Medžlisa IZ Livno, na čelu sa muallimom Šejlom M.K. i Marijanske mladeži, koji vodi sestra Blanka Jeličić, rezultirala je da paketi budu na vrijeme spakovani i distribuirani korisnicima. U pakovanju su veliki doprinos dale volonterke Medžlisa IZ Livno i Marijanske mladeži koje su 7 dana, svaki dan po nekoiko sati,  ulagale svoje vrijeme i trud.

pomoziba

Sestra Blanka i muallima Šejla, zajedno sa humanitarkom Davorkom Vrgoč, distribuirale su pakete najpotrebitijim, a sve u saradnji sa socijalnim službama općina, Medžlisima i župnim uredima, kako bi paketi otišli onima kojima je najpotrebije, a to su socijalno ugroženi, višečlane porodice, starije osobe, bolesnici, osobe sa smetnjama u razvoju.

Novi.ba/Akos

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA