BRAT UBIJENOG FLOYDA SLOMLJEN OD TUGE, JECAJUĆI IZGOVORIO JEDNO PITANJE: Naježit ćete se kada čujete (VIDEO)

Aktuelno
BRAT UBIJENOG FLOYDA SLOMLJEN OD TUGE, JECAJUĆI IZGOVORIO JEDNO PITANJE: Naježit ćete se kada čujete (VIDEO)
.

Brat Georgea Floyda Terrence Floyd došao je jučer do mjesta na kojemu je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast. 

Obratio se svima koji rade nerede tijekom prosvjeda rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava, zašto onda oni to rade te dodao kako ništa od toga neće vratiti njegovog brata.

"Educirajte se i glasajte"

3e8645fb-f68c-4e47-a890-761a8dd9ca5f

Rekao je da je njegova obitelj miroljubiva te je sve pozvao da promjene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

“Ja ne divljam ovdje. Nisam došao ništa dizati u zrak. Ne radim nered u svojoj zajednici. Što to vi radite? Ništa ne radite. Jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je okupljenima.

“U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi prosvjedujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato napravimo ovo drugačije”, rekao je.

Dodao je okupljenima kako trebaju prestati misliti da njihov glas nije važan te da izađu na izbore, i to ne samo na predsjedničke izbore nego na sve izbore.

“Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve. Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobijediti. Puno je novca u igri, nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem”, rekao je.

Dodao je i kako zna da njegov brat ne bi htio da se ovakve stvari događaju.

Prijatelj obitelji: Ova obitelj traži mir

Njegov prijatelj i svećenik Kevin McCall rekao je da obitelj moli prosvjednike da nastave s prosvjedima, ali da to nastave mirno.

“Ova obitelj traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama”, rekao je.

"Mir u lijevoj, pravda u desnoj", slogan je koji su na kraju izvikivali okupljeni dižući ruke u zrak.

Novi.ba/Index

 

Ne propustite