“VIDJELA SAM CRNI GUSTI DIM I ISTRČALA”, GORI VATRA BLIZU KUĆA: Vatrogasci nastoje staviti BUKTINJU POD KONTROLU!

Aktuelno
“VIDJELA SAM CRNI GUSTI DIM I ISTRČALA”, GORI VATRA BLIZU KUĆA: Vatrogasci nastoje staviti BUKTINJU POD KONTROLU!
.

Zapalio se otvoren prostor poviše Kaštel Sućurca, vatrogasci Mladost, Gomilica, Kaštela, Solin i Vranjic su na terenu. Požar je u fazi lokalizacije, a na tom području će jedno vrijeme biti isključen dalekovod

screenshot-344

Foto: 24sata

Vidjela sam gusti dim, odmah sam istrčala van, vatrogasci su se brzo pojavili i od tada cijelo vrijeme dolaze, rekla nam je čitateljica koja je snimila fotografije.

- Dobili smo dojavu oko 16.55, zapalio se otvoren prostor poviše Kaštel Sućurca. Požar je u fazi lokalizacije, a na tom području će jedno vrijeme biti isključen dalekovod - javljaju iz JVP Split. 

untitleds
Foto: 24sata

Na terenu je trenutačno 50 vatrogasaca koji buktinju pokušavaju staviti pod kontrolu. Riječ je o gasiteljima iz pet vatrogasnih društava: Mladost, Gomilica, Kaštela, Solin i Vranjic koji su na terenu s 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogascima posao otežava vjetar. Na području zahvaćenim vatrom ima obiteljskih kuća i drugih objekata, vatra im se prilično približila, no vatrogasci su uspjeli je zaustaviti i tako spriječiti veću štetu.


Inače je riječ o terenu obraslom u makiju i nisko raslinje te nešto borove šume. Kolika je površina zahvaćena još nema informacija.
Izvor: 24sata.hr Foto: 24sata

Ne propustite