Žestok sukob Muftije Zukorlića i Milice Zavetnice zbog DANKA U KRVI! (VIDEO)

Region
Žestok sukob Muftije Zukorlića i Milice Zavetnice zbog DANKA U KRVI! (VIDEO)
Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i član Predsedništva Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski  jutros su gostovali u jutarnjem programu TV "Prve", pri čemu su se žestoko sukobili.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i član Predsjedništva Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski  jutros su gostovali u jutarnjem programu TV "Prve", pri čemu su se žestoko sukobili.

- Ovo sa dankom u krvi je čista izmišljotina. Tu ne postoje apsolutno nikakvi istorijski pokazatelji. Danak u krvi vam je isto kao školovanje u inostranstvu. Sad hrlite da dobijete američke stipendije, a tad ste hrlili da dobijete osmanske stipendije - citirala je Đurđevićeva Zukorlićeve riječi sa gostovanja na televiziji "Hepi", na šta je on odgovorio da "to i sada kaže".

- O tome bilježe strani istorijski izvori. Benedikt Kuripečić, kao diplomata stranog porekla, je opisivao strahotu majki čiju su djecu odvodili u janičare, odnosno sprovođenje danka u krvi - poručila je Đurđevićeva, na šta joj je Zukorlić odgovorio da "očito ne poznaje istoriju".

- Ovo su moje naučne teze, ne političke. To sam temeljno izučavao - Kazao je on i dodao.

- Ljudi koji su postali uspješni u Istanbulu, odnosno Carigradu, su se zalagali da i drugi pođu njihovim putem i postanu paše ili veziri. Oni su vršili pritisak na porodice, pogotovu na majke, da pošalju svoju djecu - tvrdi Zukorlić i dodaje da je to "isto kao slanje djece u Ameriku na studiranje danas, od čega bi za 100 godina mogla da se napravi tragedija".

Akademik Muamer Zukorlić gost jutarnjeg programa PRVA TV

Objavljuje Muamer ZukorlićPonedjeljak, 1. lipnja 2020.

 

Ne propustite