GOSTOVANJE U JUTARNJEM

Žestok sukob Muftije Zukorlića i Milice Zavetnice zbog DANKA U KRVI! (VIDEO)

Objavljeno:01.06.2020 - 15:03
A A A Times Arial

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i član Predsjedništva Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski  jutros su gostovali u jutarnjem programu TV "Prve", pri čemu su se žestoko sukobili.

- Ovo sa dankom u krvi je čista izmišljotina. Tu ne postoje apsolutno nikakvi istorijski pokazatelji. Danak u krvi vam je isto kao školovanje u inostranstvu. Sad hrlite da dobijete američke stipendije, a tad ste hrlili da dobijete osmanske stipendije - citirala je Đurđevićeva Zukorlićeve riječi sa gostovanja na televiziji "Hepi", na šta je on odgovorio da "to i sada kaže".

- O tome bilježe strani istorijski izvori. Benedikt Kuripečić, kao diplomata stranog porekla, je opisivao strahotu majki čiju su djecu odvodili u janičare, odnosno sprovođenje danka u krvi - poručila je Đurđevićeva, na šta joj je Zukorlić odgovorio da "očito ne poznaje istoriju".

- Ovo su moje naučne teze, ne političke. To sam temeljno izučavao - Kazao je on i dodao.

- Ljudi koji su postali uspješni u Istanbulu, odnosno Carigradu, su se zalagali da i drugi pođu njihovim putem i postanu paše ili veziri. Oni su vršili pritisak na porodice, pogotovu na majke, da pošalju svoju djecu - tvrdi Zukorlić i dodaje da je to "isto kao slanje djece u Ameriku na studiranje danas, od čega bi za 100 godina mogla da se napravi tragedija".

Akademik Muamer Zukorlić gost jutarnjeg programa PRVA TV

Objavljuje Muamer ZukorlićPonedjeljak, 1. lipnja 2020.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA