SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA, RAZVODI SE : Evo šta je poručila poslije ubistva Džordža Flojda

Aktuelno
SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA, RAZVODI SE : Evo šta je poručila poslije ubistva Džordža Flojda
.

Amerika je na nogama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda koga je ubio policajac Derek Čovin jer mu je, tokom privođenja u Mineapolisu, klečao na vratu skoro 9 minuta i tako ga ugušio.

Širom zemlje izbili su masovni protesti koji su se u mnogim gradovima pretvorili u nerede, a supruga glvnooptuženog policajca, Keli Čovin, podnijela je zahtjev za razvod.

2235743-profimedia-covin-ls

Njen advokat je potvrdio da se za to odlučila poslije 10 godina braka.

Keli je izjavila saučešće porodici nastradalog Džordža Flojda, a onda zamolila za privatnost.

"Iako iz braka sa Čovinom nema djece, ona traži da njenoj djeci, starijim roditeljima i široj familiji, budde pružena sigurnost i privatnost tokom ovog perioda", naveo je advokat.

Podsjetimo, Derek Čovin optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo uz nehata.

Majk Frimen, tužilac Okruga Henepin, potvrdio je da je podignuta optužnica i nije isključio da protiv Čovina bude podignuto još optužnica. Ukoliko bude osuđen prijeti mu najmanje 25 godina robije.

"Optužen je za ubistvo i nalazi se u pritvoru. Imamo dokaze, video snimke očevidaca koji prikazuju užasne scene, snimke kamera koje su policajci nosili na uniformama, izjave svjedoka", rekao je Frimen.

Čovin je tokom karijere imao čak 18 prijava, a bio je umiješan u nekoliko problematičnih slučajeva u kojima su stradali osumnjičeni, uglavnom pripadnici manjina.

Novi.ba/Kurir

OVO JE BH. AMBASADOR KOJI IMA PLATU OD NEVJEROVATNIH 18.000KM MJESEČNO!

Na plate i druga primanja uposlenih u diplomatsko konzularnoj mreži BiH širom svijeta svakog mjeseca se iz državnog budžeta izdvaja blizu dva miliona KM. Najveću platu među ambasadorima, uključujući i prve ljude ambasada u kojima nemamo zvanično imenovanog ambasadora, ima prvi čovjek Ambasade BiH u Washingtonu Milenko Mišić, koji svakog mjeseca "inkasira" više od 11.000 KM.

 

Ne propustite