UGLEDNI STRUČNJAK SE OSVRNUO NA AFERU RESPIRATORI: "Jesu li svjesni šta su kupili, šta ako neko umre? Nisu za Koronu!"

Aktuelno
UGLEDNI STRUČNJAK SE OSVRNUO NA AFERU RESPIRATORI: "Jesu li svjesni šta su kupili, šta ako neko umre? Nisu za Koronu!"
.

Senad: KCUS je naručio 40 respiratora,bez specifikacije,za 3 miliona maraka? To vam je isto kao da ja Vama kažem-nabavite 40 auta!
Problem je regulator,Agencija za lijekove i medicinska sradstva BH,ona je davala privremene dozvole svakome ko se uopšte ne bavi medicinskom opremom da uvoze sve te aparate u BiH,carinu ne može ništa da pređe bez dozvole Agencije!

Preuzeli su svu odgovornost,kompletan problem,ako se desi bilo čija smrt,bilo kakav problem na uređaju-oni su krivi,oni su potpisali da te firme koje su uvezle ispunjavaju sve uslove!

Ne znam jesu li svjesni šta su uradili,kakvu odgovornost su preuzeli,ko god je stavio potpis…Vlada me nije pitala ništa,nisam u tim krugovima koji rade nabavke…Ali,Vi ste mjeritelj,certificiran,svjetski?

screenshot-312

U kriznom štabu je morao da sjedi mikrobiolog,genetičar,anesteziolog,epidemiolog,epidemiolozi žive za ovaj momenat,ja da sam epidemiolog -ja bih živio za ovajk momenat,a mi nismo u štabu vidjeli epidemiologa!  

screenshot-313

Projekat da se napravi BH respirator,svako je počeo praviti respiratore kao da je to šoljicu napraviti! Ni za godinu ne možemo dobiti respirator koji se smije koristiti,jako je opasno ako neko smatra da će n ate respiratore priključiti pacijenta,to nije testirano,za to treba međunarodna licenca,to traje,jedna greška na respiratoru znači smrt!
Izvor: face.ba

Ne propustite