OVA TERAPIJA JE ZALUDJELA SVIJET! Pomaže u borbi protiv najtežih bolesti: Čorba koja spašava život (RECEPT)

Zdrav život
OVA TERAPIJA JE ZALUDJELA SVIJET! Pomaže u borbi protiv najtežih bolesti: Čorba koja spašava život (RECEPT)
.

Hipokratova čorba je vrlo jednostavna, a izuzetno ljekovita supa od povrća. U svijetu je poznata kao ukusan obrok koji pomaže u prevenciji i liječenju mnogih bolesti s posebnim naglaskom na kancerogena oboljenja.


Najveća vrijednost pripisuju se njenim sposobnostima osnaživanja imuniteta, detoksikacije i jačanja bubrega. Smatra se da je ovu čorbu još pre 2.500 godina izumeo Hipokrat, starogrčki doktor i „otac medicine“, prema kojem je i dobila ime.

Početkom prošlog stoleća popularizovao je nemački lekar, dr. Maks Gerson, uvrstivši je u poseban prehrambeni program koji je predstavljen javnosti 1932. godine pod nazivom Gersonova terapija.

nano-robot-celije-raka-1-830x0

Nakon toga glas o Hipokratovoj supi kao snažnom savezniku zdravlja počeo se širiti po svijetu. Tako se ona, osim za liječenje, konzumira i kao uobičajni obrok za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja celog organizma.


Važna karika u liječenju Gersonovom metodom

Gersonova terapija je metoda liječenja koja se temelji na posebnom režimu ishrane i redovnim čišćenjem organizma.

Dvadesetih godina prošlog veka Dr Maks Gerson počeo je da razvija ovu terapiju s ciljem smanjenja i kontrole vlastitih teških migrenskih glavobolja. Sasvim slučajno je otkrio da odgovarajuće količine hranljivih materija u kombinaciji s pojačanom detoksikacijom djelotvorno liječe i tuberkulozu kože.

povrce-zeljezo

Nakon tuberkuloze kože otkrivena je djelotvornost i kod drugih oblika tuberkuloze, ali i kod ostalih zdravstvenih problema: alergija; visokog i niskog krvnog pritiska; bolesti bubrega; artritisa; ateroskleroze; multiple skleroze; autoimunih oboljenja; raka.

Hipokratova supa je jedan od ključnih faktora djelotvornosti Gersonove terapije. Osim konzumiranja ove čorbe/supe, njegova metoda liječenja uključuje i ispijanje sokova od šargarepe, jabuke i narandže, te zelenih sokova napravljenih od kupusa i drugog povrća.

Osim posebnog načina ishrane tokom terapije sprovodi se i svakodnevno čišćenje organizma klistirom od kafe.

kafa
Prema tvrdnjama tvorca ove terapije, Dr Maksa Gersona, ali i prema potvrdama brojnih zdravstvenih stručnjaka, ovakav režim ishrane u stanju je da osnaži imunitet, poništiti štetu nastalu na ćelijama te omogućiti telu da se u potpunosti izleči.

Hipokratova čorba – smernice, sastojci i priprema

Kao zdravi obrok ova čorba se može konzumirati jednom dnevno. Ipak, u ljekovite svrhe u sklopu Gersonove terapije obavezno se preporučuju dvije porcije čorbe dnevno.


Radi uštede vremena i truda, čorbu možete pripremiti u količinama za dva dana, odnosno za četiri porcije. Hipokratova čorba ima najsnažnije dobrobiti ako se tokom pripreme poštuju slijedeća pravila:

Čorbu je potrebno kuvati na laganoj vatri sa što manje vode. Posuda u kojoj se kuva mora biti poklopljena kako bi se spriječilo isparavanje korisnih sastojaka. Zabranjeno je korišćenje aluminijskog posuđa, a za jelo se preporučuje upotreba srebrenog pribora. Mnogi začini mogu poništiti delotvornost čorbe pa se za obogaćivanje ukusa preporučuju samo sledeći začini u manjim količinama: piment, lovor, korijander, kapar, kim, komorač, muskatni oraščić, origano, ruzmarin, šafran, žalfija, kiselica, čubar, estragon i majčina dušica. Vlasac, beli luk, crni luk i peršun dozvoljeni su u većim količinama.

RECEPT POGLEDAJTE NA NAREDNOJ STRANICI: ----------------------->>>>

Ne propustite