STRAŠNO NEVRIJEME TUTNJI DRŽAVOM, SVE JE UNIŠTENO: Padao grad veličine JAJETA, EVO GDJE JE NAJKRITIČNIJE (VIDEO)

Region
STRAŠNO NEVRIJEME TUTNJI DRŽAVOM, SVE JE UNIŠTENO: Padao grad veličine JAJETA, EVO GDJE JE NAJKRITIČNIJE (VIDEO)
.

Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ovog poslepodneva očekuje nas nestabilno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na sjeveru i u centralnim krajevima Srbije.

Kiša se očekuje i u Beogradu

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad.Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej.

Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gdje temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gdje je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Prema posljednjim prognozama u ovim mestima još nema padavina.

Obilna kiša i grad sručili su se oko 14 sati na Zrenjanin, a građani neprestano dijele fotografije i snimke nevjerovatnog nevremena koje je ostavilo samo bjelinu za sobom.

Oni koji su bili unutra, zaštićeni od nevremena, dobro su prošli, a prolaznici su morali hitno da potraže kakvu-takvu zaštitu, javlja "List Zrenjanin", a prenosi Telegraf.rs.

Otvorene granice!

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, a na inicijativu Granične policije BiH, 28. svibnja 2020. godine, donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije.

 

Ne propustite