Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje u našoj zemlji

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje u našoj zemlji
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani širom zemlje u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 10; Sokolac 15; Doboj, Sarajevo i Srebrenica 16; Tuzla 17; Bugojno i Livno 18; Drvar i Jajce 19; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Zenica i Zvornik 20; Bihać i Neum 21; Banja Luka, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 22; Stolac 23; Mostar 24°C.

Sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana širom Bosne će povremeno padati slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
 

Ne propustite