ZORAN NIJE KRIV ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ? Isplivali novi detalji, evo šta će se desiti za DEVET DANA!

Aktuelno
ZORAN NIJE KRIV ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ? Isplivali novi detalji, evo šta će se desiti za DEVET DANA!
.

Suđenja će se održati 28. maja i 5. juna, a predviđeno je da se tada saslušaju svjedoci koji nisu došli na prethodna ročišta. 

Pored njih biće saslušani i vještaci Zoran Stanković i Milan Kunjadić, koji su radili obdukciju pjevačice, tj. koji su utvrdili kako je ona preminula. Samim tim, očekuje se da oni iznesu detalje svog vještačenja i objasne na koji način je ubica izvršio ubistvo.

Kako stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, sudski vještaci utvrdili su da se nesrećna pjevačica borila s ubicom sve dok nije izdahnula.

jelana-marjanovic-foto-privatna-arhiva-4-1000x0

Udarana u glavu

Naime, Jelena Krsmanović zadobila je višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je pjevačica zadobila bile su kada je Jelena na sebi imala obučeni gornji dio trenerke sa kapuljačom na glavi.

- To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom dijelu, ali i ubodna rana u zadnjoj lijevoj četvrtini tjemena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom - stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

Egzekutor je strgao sa nje gornji dio trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu vještaka, u vrijeme nanošenja povreda ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tijela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tijela ubice.

- Nakon zadobijanja prvih povreda poslije nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predjelu potiljka i lijeve i desne strane slijepoočnice. Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva - navodi se u optužnici.

308751-jelena-marjanovic-i-zoran-marjanovic-ls-s

Ključni svjedok

Pored sudskih vještaka, očekuje se da se na suđenju koje je zakazano za četvrtak pojavi pevačicina tetka Ljubica Marković. Ova žena se smatra ključnim svjedokom, koji do sada, četiri godine od ubistva pjevačice, nijednom nije saslušan, a koji bi trebalo da ispriča sve šta zna u vezi s odnosima porodica Marjanović i Krsmanović, ali i kako se Zoran ophodio prema svojoj ženi prije smrti.

Takođe, Ljubica će svedočiti o odnosu pjevačicine pokojne majke Zorice i Zorana Marjanovića nakon Jelenine smrti, kao i šta je Zorica znala i pričala o braku Jelene i Zorana.

Markovićeva je možda i najvažniji svjedok od svih do sada ispitanih, jer je od Jeleninog ubistva do Zoričine smrti živjela sa pjevačicinom majkom i brinula o njoj.

Prethodno suđenje odloženo

Podsjećanja radi, prethodno suđenje za ubistvo pjevačice bilo je zakazano za 21. mart, međutim zbog virusa korona i vanrednog stanja ono je odloženo za kraj maja.

Novi.ba/Srbijadanas
 

Ne propustite