JOŠ NISTE DOBILI 100 EURA? SADA JE STIGLO OBJAŠNJENJE: Evo zašto vam pare nisu na računu!

Region
JOŠ NISTE DOBILI 100 EURA? SADA JE STIGLO OBJAŠNJENJE: Evo zašto vam pare nisu na računu!
.

Za novčanu pomoć od 100 eura do juče ujutru prijavilo se 4,26 miliona građana, rečeno je iz Ministarstva finansija.

Juče je počela isplata upravo toj grupi građana koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs.

Iz ministarstva je rečeno da će svakog dana po 100 eura leći na račune pola miliona građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. juna završiti sve isplate.

- Prošle nedjelje smo završili isplatu 100 eura za sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 1,9 miliona građana. Dakle, ukupno je skoro šest miliona sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 eura - istaknuto je iz ministarstva.

Dodaje se da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i da prijava za 100 eura traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili posljednjeg dana novac dobiti najkasnije 7. juna.

- Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspjeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada vjeruje - rečeno je iz Ministarstva finansija.

Ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 eura, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

- I tu smo pokazali koliko želimo da budemo fleksibilni i dovedemo taj proces do kraja u korist građana Srbije - podvučeno je iz ministarstva.

Prema saznanjima, redoslijed isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji lak način da provjerite da li vam je novac uplaćen.

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account

Tu postoji opcija "Provjera statusa prijave", gde je potrebno da ubacite svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili ne. U pitanju je mnogo lakša opcija nego da se svakodnevno obilaze šalteri banaka.

(Srbija Danas)

Ne propustite