OD PETELJKI TREŠANJA NAPRAVILA JE ČAJ I PILA GA SVAKI DAN: Evo šta joj se desilo, NISMO IMALI POJMA (RECEPT)
Omiljeno majsko voće - trešnje, počelo je svoju sezonu i već uživamo u prvim sočnim plodovima.
Omiljeno majsko voće - trešnje, počelo je svoju sezonu i već uživamo u prvim sočnim plodovima.
Ipak, svi bacamo njihove peteljke, ne sluteći koliko jako ljekovito svojstvo imaju!
Naime, peteljke trešanja su jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod pijeska i kamena u bubregu.
Priprema je vrlo jednostavna, ali zahtjeva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuha šaka peteljki.
Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procijedi.
Pije se 3-4 puta dnevno. Čaj možete zasladiti medom.