POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA BRAT ALEKSANDRA VUČIĆA, DANAS SE POJAVIO NA SUDU: Liči li na predsjenika Srbije?

Aktuelno
POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA BRAT ALEKSANDRA VUČIĆA, DANAS SE POJAVIO NA SUDU: Liči li na predsjenika Srbije?
.

Advokat Andreja Vučića je rekao da su navodi o pristrasnosti sudije neosnovani, jer se u sudnici pokazalo drugačije.

 
U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsjednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o "Jovanjici", koji su u međuvremenu osporeni vještačenjem.

dz-9634

Foto: srbijadanas

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, prije hapšenja u novembru, zvao predsjednikovog brata.

Borivoje Borović, branilac Miroslava Aleksića, posle ročišta, rekao je da je zatražio izuzeće sudije jer kako je rekao smatra da je pristrasan.  

Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir Đukanović, kaže da je posrijedi besramna manipulacija Aleksića kako bi prikrili svoj kriminal. Kaže da im je taktika da odugovlače sa procesom.

- Zaista je jednom bestidnom manipulacijom i uvođenjem u postupak dokaza koji nemaju nikakve veze sa postupkom, podsjetiću vas da je ovaj postupak po tužbi Andreja Vučića prema Aleksiću, pokušavaju tako da odugovlače ovo suđenje, da prikrivaju svoj lopovluk i svoj kriminal, ali i ovim zahtjevom za izuzeće sudije - rekao je Đukanović.

Đukanović je dalje naveo da su navodi o pristrasnosti sudije neosnovani, jer se u sudnici pokazalo drugačije. On je dodao i da se nada najboljem ishodu za njegovog klijenta.

dz-9632

Foto: srbijadanas

- Isto pitanje koje smo mi postavili sudija je odbio njihovo je prihvatio, tako da toliko o pristrasnosti sudije. Ali, ja razumem, to je njihova taktika da odugovlače s postupkom, da ubacuju dokaze koji nikakve veze nemaju sa ovim postupkom. To je dokaz njihove nervoze, mi smo potpuno spokojni. Nemam nikakvu dilemu da za iznetu laž koju je gospodin Aleksić učinio, da će morati da plati kaznu, zato što apsolutno nema nikakvih dokaza za tako nešto - rekao je Đukanović i dodao:

- Ono što moram da dodam jeste da niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način, tako što će da iznosi laži o nekome, pošto je ovde suština cijele priče pokušaj kriminalizacije porodice Vučić i svakako prikrivanje sopstvenog lopovluka - rekao je na kraju Đukanović.

dz-9618

Foto: srbijadanas

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su vještačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije. Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir Ðukanović pozvao se ranije na ta veštačenja i ocjjenio da Narodna stranka na lažima gradi svoju politiku.

dz-9623

Foto: srbijadanas

Inače, Koluvija je većinski vlasnik firme "Jovanjica". Uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene m*****, ali i plantaža od 65.581 stabljika k*****.
Izvor: srbijadanas.rs /

Foto: srbijadanas

 

 

 

 

 

Ne propustite