Dodik: Nelegitimna odluka CIK-a o odgađanju izbora

Objavljeno:23.05.2020 - 15:48
A A A Times Arial

Nama ne odgovara prolongiranje - rekao je Dodik i naveo da bi oni željeli da se izbori održe u zakonom predviđenom roku te da su spremni da podrže odluku o njihovom finansiranju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je odluka Centralne izborne komisije (CIK) da odgodi izbore u BiH nelegitimna.

SNSD-u, kako kaže, nije problem održavanje izbora.

dodik

- Nama ne odgovara prolongiranje - rekao je Dodik i naveo da bi oni željeli da se izbori održe u zakonom predviđenom roku te da su spremni da podrže odluku o njihovom finansiranju.

- Vjerujem da sa našim koalicionim partnerima možemo da ostvarimo odličan uspjeh - istakao je Dodik za Radio RS.

Tvrdi da su neki drugi u BiH htjeli prolongiranje izbora.

- CIK je nelegitiman, jer nije provedena procedura prilikom izbora njegovih članova. Nevjerovatno je da OSCE izlazi sa tvrdnjama i mješa se u neke stvari, a nije reagovao na sam izbor CIK-a – rekao je Dodik.

dodik

Lokalni izbori u BiH bit će održani u nedjelju, 15. novembra, umjesto 4. oktobra, odlučila je Centralna izborna komisija BiH.

Odluka da se izbori odgode za 15. novembar donesena je na današnjoj sjednici.
Izvor: avaz.ba

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!