Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas
.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju, 24.05.2020., očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu u Bosni od ranih jutarnjih sati. U Hercegovini slabija kiša sredinom dana. 

Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U ponedjeljak, 25.05.2020., u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne se prognoziraju lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

Ne propustite