Gradonačelnik Skaka opet iznevjerio građane Sarajeva

Bosna i Hercegovina
Gradonačelnik Skaka opet iznevjerio građane Sarajeva
.

Stanovnici naselja Medrese, u ulici Hasana Kaimije, nadali su se konačnom rješenju dugogodišnjeg problema dotrajalih vodovodnih instalacija i lošeg asfalta u ovoj ulici.

Općina Stari Grad je ulicu uvrstila u ovogodišnji plan sanacije, te su blagovremeno provedene procedure i izabran izvođač radova koji su počeli prošle sedmice. Kada su radovi počeli ustanovljeno je da je stanje vodovodne mreže veoma loše, i u nekoliko navrata je došlo da pucanja cijevi. Građani su se obraćali općini i tražili dugoročno rješenje, tačnije rekonstrukciju vodovodne mreže, a potom i asfaltiranje ulice čime bi ovaj projekat koštao više od 125.000 KM.

Postignut je dogovor sa Gradskom upravom Grada Sarajevo da finansiraju radove rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Hasana Kaimije u dužini oko 250 m, iznosom od cca 75.000 KM. Ekipe 'Vodovoda i kanalizacije' već u utorak izašle su na teren i počele radove. Nakon uvođenja u posao, pomoćnik gradonačelnika za urbano planiranje, investicije, stambene i komunalne poslove Nedim Tvrtković uputio je dopis KJKP“Vodovod i kanalizacija“ u kojem ih obavještava da nisu u mogućnosti finansirati radove čime su odlučili prekršiti dogovor i ostaviti građane na cjedilu.

Ovakav stav Gradske uprave, predvođene gradonačelnikom Abdulahom Skakom, je neozbiljan i neprofesionalan i dovodi u pitanje realizaciju cijelog projekta i to u momentu kada je cijela ulica iskopana i otežano je kretanje vozačima, ali i pješacima. Obustavljanje zamjene vodovodnih cijevi izazvalo bi nove probleme na terenu i opravdano nezadovoljstvo građana.

Iz tog razloga, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić odlučio je da projekat bude nastavljen i da se finansira isključivo iz budžeta Općine Stari Grad. Iako je budžet Općine Stari Grad umanjen značajnim iznosom usljed oslobađanja zakupaca od obaveze plaćanja zakupnina zbog pandemije korona virusa, općinski načelnik i nadležna Služba za investicije i komunalne poslove uložit će maksimalne napore da se iznađu nedostajuća sredstva i projekat bude završen na zadovoljstvo stanovnika ulice.

(starigrad.ba)

Ne propustite