SRBIJA

BEZ OVOG PAPIRA NE MOŽETE PREĆI GRANICU: Iz SRBIJE upravo objavljeno, EVO ŠTA JE U PITANJU

Objavljeno:22.05.2020 - 11:03
A A A Times Arial

Foto: Kurir.rs

Za ulazak u Srbiju od danas za državljane Srbije, ali ni za građane drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na korona virus niti posebnu dozvolu, a na granici svi dobijaju zdravstveno upozorenje.

Vlada je na jučerašnjoj sednici odlučila i da više ne postoji ni jmera upućivanja u samoizolaciju pri dolasku u Srbiju. Krizni štab je to preporučio Vladi Srbije pre dva dana, a na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije.

Svim osobama koje su ušle na teritoriju Srbije od jutros uručena su zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvijek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

1

Foto: Kurir.rs

U upozorenju se navodi da je namenjeno građanima koji dolaze sa područja u kojima ima slučajeva infekcije.

- U narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, raadnom mestu ili javnim mestima. Ako osetite simptome organa za disanje odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku, izbjegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramice kad kijate ili kašljete i pozovite telefonom epdidemiologa zavoda za javno zdravlje nadležno za područje na kome boravite - navodi se u zdravstvenom upozorenju. 

Svi putnici dobili su i spisak ustanova sa adresama i brojevima telefona na koje mogu da se jave ako osjete bilo kakave simptome koronavirusa.

(Kurir.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!