PRVE SLIKE, POGLEDAJTE ŠTA JE GRAD URADIO U OVOM SELU U SRBIJI: Padao veličine jajeta, uništeni krovovi, A EVO ŠTA JE NAJAVLJENO ZA SUTRA

Region
PRVE SLIKE, POGLEDAJTE ŠTA JE GRAD URADIO U OVOM SELU U SRBIJI: Padao veličine jajeta, uništeni krovovi, A EVO ŠTA JE NAJAVLJENO ZA SUTRA
.

Mnoge kuće u sjeničkom selu Bagačiće ostale su ogoljene pošto je nad selom ispadao grad. Trava je ostala bijela od velike količine grada koji je ispadao, a na svom rušilačkom putu, grad je lomio i granje. Nevreme je oko 15 sati protutnjalo i kroz sela Čipalje, Fiulje, Gornja Vapa i Štavalj. 

screenshot-111
Tokom popodneva, u selima oko Novog Pazara padao je grad veličine jajeta, a pričinjena je znatna materijalna šteta na objektima i usjevima.

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas oko 15 časova zapadnu Srbiju i Peštersku vistoravan. Na Goliji je takođe tokom popodneva padao grad veličine oraha, kao i u Kruševcu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Aleksandrovcu...

grad-kuce-steta-sjenica-2-830x0

- Oluja je bila stravična, nebo se spustilo na zamlju a onda je krenuo grad. Sve je trajalo oko 15 minuta i verujte da smo se bili uplašili. Teško da je šta ostalo od ljetine iza ovoga - rekao je za RINU Željko Vranić iz Sjenice.
U opštini Ivanjica grad se zabeleo u ataru sela Bele Vode, pričinivši štetu na malinjacima.

grad-kuce-steta-sjenica-8-830x0

I večeras do 20.22, meteorolozi najavljuju da su u centralnim krajevima, na jugozapadu, jugoistoku i istoku zemlje mogući lokalni pljuskovi praćeni grmnljavinom, ponegdje sa gradom i jakim vjetrom.

Meteorolozi upozoravaju da će sutra biti mogući nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Kolubare, Zapadne Morave, Belog i Crnog Timoka, Mlave i Peka.

grad-kuce-steta-sjenica-3-830x0

- Kasnije popodne, uveče i noću, kao i u srijedu nestabilno sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda (velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom vjerovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mjesta se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više - stoji u upozorenju RHMZ.

(Telegraf.rs)
 

Ne propustite