Na samom početku već napeto: U toku konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS

Tema sedmice
Na samom početku već napeto: U toku  konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS
Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske saznat ćemo koji blok ima 42 od 83 zastupnika

U Banjaluci je upravo počela konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine RS na kojoj bi svečane zakletve trebalo da polože novoizabrani poslanici, kao i predsjednik RS Milorad Dodik i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić. Na sjednici bi trebalo da budu izabrani predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.

U Narodnoj skupštini naredne četiri godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te Sp, NDP i Koalicija "Domovina" po pet. Javnost prvenstveno interesuje koji blok će uspjeti formirati većinu u skupštini, dok s druge strane oba bloka tvrde da baš oni imaju većinu. Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske saznat ćemo koji blok ima 42 od 83 zastupnika.

Ipak, Adam Šukalo iz stranke Napredna Srpska, po mnogima igra ključnu ulogu u prevazi o skupštinskoj većini, koji je sinoćnjoj press konferenciji izjavio:

" Ovih dana smo iz oba politička tabora dobijali nevjerovatne ponude, nudili su nam ministarska mjesta u Vladi RS, Vijeću ministara, mjesto predsjednika NS RS i slično, ali sve smo odbili "- rekao je Šukalo.


Uskoro opširnije.

Ne propustite